we zijn alweer bijna een week terug

March 7, 2018

De ontmoeting met de moeders

 

 

We zijn alweer bijna een week terug uit Bangladesh en kijken terug op een zeer enerverende en indrukwekkende week. 

Tijdens ons verblijf in Bangladesh hebben we veel en constructieve overleggen gehad met Corr de Jute,  goede afspraken kunnen maken met onze lokale contacten, op veler verzoek een voorraad waterpotten ingekocht. Maar we hebben vooral erg genoten van alle mooie, vrolijke maar ook verdrietige verhalen tijdens onze ontmoetingen met vrouwen, moeders en hun kinderen. Deze hebben zeer veel indruk op ons gemaakt.

 

In het contact met hen realiseer je je heel erg goed dat het leven wat zij hebben zwaar is.  

Veel moeders zijn jong getrouwd, gemiddelde leeftijd 13-14 jr. Het gaat vaak om gearrangeerde huwelijken. Als er sprake is van een love marriage, dan werd dat expliciet tegen ons verteld. 

De meisjes  stappen zonder enige seksuele voorlichting het huwelijk in en hebben werkelijk geen idee waardoor ze zwanger zijn geraakt, laat staan dat zij worden voorbereid op de bevalling. En juist tijdens de bevallig gaat het vaak mis. Veel baby’s worden geboren met o.a. zuurstof gebrek en na verloop van tijd blijkt dat het kind gehandicapt is. Helaas is het nog steeds zo dat kinderen met een beperking in Bangladesh niet of nauwelijks worden geaccepteerd wat er voor zorgt dat ook de moeders in een isolement terecht komen. 

Uit de bijzondere gesprekken met de moeders blijkt dat ze dolgraag aan het werk willen voor 2Mothers.  Werk levert hen niet alleen een salaris op maar vooral ook meer aanzien en acceptatie in de community, en juist dat laatste is iets wat ze heel erg missen.

 

Naast alle belangrijke en constructieve afspraken die wij hebben kunnen maken met Corr de Jute,  het selecteren van mooie nieuwe woonaccessoires, welke de moeders kunnen gaan maken hebben vooral de contacten met de moeders er toe bijgedragen dat we extra gemotiveerd zijn om van 2Mothers een succes te maken. En extra mooi dat de inkomsten van 2Mothers, via The Thom Foundation, weer terecht komt bij de kinderen van deze prachtige moeders.

 

 

 

De komende maanden zullen we jullie regelmatig via social media op de hoogte houden van de acties, van de nieuwe producten, als ook waar je deze kan kopen. Zet in ieder geval al 25 mei in jullie agenda. Dan wordt er een grote tweedehands kledingbeurs gehouden in Bussum ten behoeve van The Thom Foundation. Op deze beurs kan je ook alle nieuwe fair trade producten van 2Mothers bewonderen en kopen.

 

Meer over deze actie lees je in het volgende blog.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

December 18, 2017

November 6, 2017

September 27, 2017

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Stichting 2Mothers | For a Better Future © 2019

  • w-facebook