Kerst, 2017, geduld, 2018

December 18, 2017

 

 

Dit is alweer onze derde blog. Het einde van het jaar is in zicht, de kerstbomen zijn versierd en over twee weken wordt het jaar 2018 ingeluid.

 

Het afgelopen jaar heeft “2 Mothers” veel stappen gezet.

Onze website is in de lucht, evenals Facebook en Instagram.

We zijn gestart met het schrijven van een blog, waarin we jullie mee willen nemen in onze bezigheden en alle ontwikkelingen van onze organisatie.

We willen op deze wijze niet alleen de succes verhalen, maar ook de tegenslagen met jullie delen.

Ondanks onze enorme drive en wens dat alles goed gaat, hebben we het afgelopen jaar geleerd dat we veel geduld en volharding moeten hebben om zaken te doen met mensen in Bangladesh.

 

We zijn heel blij dat we kunnen melden dat de eerste moeders zijn getraind door “Corr de Jute”, de grootste fairtrade organisatie in Dhaka (Bangladesh).

Zij verzorgen de training voor het maken van de jute producten, geven voorlichting op het gebied van gezondheid en bieden het recht op een zorgverzekering aan onze moeders aan.

De eerste moeders zijn begonnen met het maken van 100 hanging baskets voor “2Mothers”.

Deze hanging baskets zijn afgelopen zondag op de kerstmarkt in Bussum als warme broodjes over de toonbank gegaan. Daarnaast was er veel belangstelling voor onze andere producten.

 

Alle “2Mothers” producten zijn nu te koop bij “Het Moment”, een winkel aan de Stromarkt in Deventer.

Wij hebben de eerste afspraken staan met andere winkels en partijen, die onze producten willen gaan verkopen. Wij kijken dus tevreden terug op 2017 en we hopen in 2018 weer veel grote stappen te gaan zetten.

In februari gaan wij, Inge en Linda, naar Bangladesh om met “Corr de Jute” en de moeders te kijken naar nieuw te ontwikkelen jute producten. Wij gaan alle moeders, die voor ons aan het werk zijn, persoonlijk ontmoeten. We gaan ook kennis maken met Rocqsanna, een handwerk leerkracht die getraind gaat worden door “Corr de Jute”. Zij zou onze moeders in hun eigen woonplaats kunnen gaan trainen en dat is heel belangrijk. Het is namelijk onmogelijk dat de moeders voor een training naar Dhaka moeten reizen, omdat zij de dagelijkse zorg dragen voor hun kind met een beperking.

Als laatste hebben we goed nieuws voor de liefhebbers van onze prachtige, unieke koperen waterkannen! We hebben in Bangladesh ook afspraken gepland met de handelaren van deze kannen. We gaan onderzoeken of we deze mensen kunnen ondersteunen door een partij van ze af te nemen. ….dus mocht je belangstelling hebben voor een koperen waterkan, laat het ons weten per mail of telefoon.

 

We wensen jullie allemaal een liefdevol  en gezond 2018!

 

Team 2Mothers

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

December 18, 2017

November 6, 2017

September 27, 2017

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Stichting 2Mothers | For a Better Future © 2019

  • w-facebook