top of page

Stichting 2Mothers

Stichting 2Mothers is opgericht met als missie om kwetsbare moeders wereldwijd aan het werk te helpen. 

2Mothers biedt de moeders een opleiding en werk. De moeders ontvangen voor hun werkzaamheden een eerlijk loon waardoor de leefomstandigheden van hen en hun gezinnen sterk wordt verbeterd. 2Mothers zorgt vervolgens voor de verkoop van de producten. 

In Bangladesh werkt 2Mothers samen met CJWBD, Corr de Jute Works Bangladesh (zie www.cjwbd.com). Dit is een grote fair trade organisatie in Bangladesh waar al veel moeders werken. Zij vervaardigen woon- en gebruiksartikelen van jute. In samenwerking met 2Mothers leidt CJWBD kwetsbare moeders op. De moeders maken vloerkleden, poefs, manden, hangmatten etc van jute. 

In Ethiopië werken we samen met Bette Buna, een organisatie die kwetsbare vrouwen een kans biedt om hun eigen koffiebessen voor een goede prijs te verkopen én te verwerken. 2Mothers koopt deze koffiebonen in en verkoopt dit in Nederland. Met een 'living wage' prijs, farmers support en ondernemerschap maakt 2Mothers drie keer impact.

Met deze projecten steunen wij The Thom Foundation, een stichting die al meer dan 10 jaar wereldwijd projecten gericht op kinderen met een beperking steun (zie www.thethomfoundation.nl).

De ambitie van 2Mothers is dat jaarlijks steeds meer kwetsbare moeders aan het werk worden geholpen om een onafhankelijk bestaan op te bouwen. En daarnaast  om geld te generen voor TTF zodat zij projecten kan blijven steunen.

De webshop van 2Mothers is tot stand gekomen met de steun van Stichting Helder Gooise Meren (www.stichtingheldergooisemeren.nl).

logo-Bette-Buna-koffie-ethiopie.png
Logo_nieuw_50 x 30 cm.jpeg
bottom of page